keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Suolaista vai makeaa?

Kuten olen jo monesti tuonut ilmi, rakastan kaikkea makeaa. Pullaa, keksejä, kakkua, karkkia, jäätelöä! En kuitenkaan aina ole ollut tällainen. Olen ennen rakastanut kaikkea suolaista, ja varsinkin hyvää kunnon kotiruokaa. Muutama vuosi sitten, kun aloitin kunnolla urheilun ja salilla käymisen, mieliteot jotenkin vaihtuivat. Samalla luonnollisesti myös ruokavalioni oli muuttunut, joka saattaa olla osasyynä makeanhimoihini. Kuitenkin, tästä syystä perus terveellinen ruoka ei enää niin helposti uppoa. Ei siinä sinäänsä mitään vikaa ole, mutta ihan yhtä hyvin voisin syödä sen tilalla myös jotain makeaa.

Koska perus kanasalaatti on nykyään pahin viholliseni, olen pyrkinyt soveltamaan ruokiani. Muutenkaan liha ei liiemmin enää maistu, koska sitä tulee syötyä niin runsaasti varsinkin tämän Ms. Fitness -ruokavalion myötä. Olen siis joutunut vähän taistelemaan tuon lihan syönnin kanssa, ja sitä onkin tullut tungettua kitusiin lähes väkipakolla. Sitten eräänä päivänä keksin ratkaisun, TÄYTETYT PAPRIKAT! Miten en aikaisemmin ole hoksannut? Vihannekset menevät kitusiin kuin itsestään, ei vaadi riisiä/pastaa (hiilaria) seurakseen, eikä lihakaan kummemmin sieltä täytteestä erotu. Kovinkaan esteettisiä nämä paprikat eivät ole, mutta hitsin hyviä kuitenkin!



Täytetyt paprikat (4kpl)

Täyte:
400g paistijauhelihaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, tai mitä vihanneksia ikinä haluatkaan käyttää :)
tacomaustetta

Täytteen ainekset vaan sekaisin, lusikoi täytettä tyhjennettyjen paprikoiden sisään ja tyrkkää uuniin!

Eräänä päivänä olin kuitenkin juuri uuninpuhdistushommissa, ja halusin puhdistusaineen ehtiä vaikuttamaan vielä uunissa. Se ei siis ollut käytettävissä sillä hetkellä, ja tajusin, että täytetyt paprikat olivat tekemättä ja ruoka-aika kolkuttelee jo ovella! Pelkkä jauheliha-vihannesmössö ei tuona hetkenä kuitenkaan houkuttanut. Äkkiä siis vaan kalorilaskuriin laskemaan kalorit ja makrot, millä korvaisi tuon päivän kyseisen aterian. Hmm, mitähän se olisi? Nyt voisi olla tilaisuus tehdä myös jotain makeaa.. Protskulettuja! Niistä saa aika helposti säädettyä makrot kohdilleen! Lisäsin aineet kalorilaskuriin, ja sain kun sainkin makrot aika hyvin täsmäämään. Ja kivan oloinen taikinahan siitä sitten käytännössä syntyikin! Sitten vaan soossi pannulle ja odottelemaan :) Kuitenkin juuri tuo kyseinen pannu, jolla näitä herkkulettuja yritin paistaa, on niin läpipasko, että kaikki aina jumahtaa siihen kiinni. Niin myös tämä. Epätoivoisesti koitin lettua pannulta irrotella ja kääntää, mutta muusseliksihan se sitten meni. Kuitenkin kun maistoin luomusta, niin härregyyd! Tämähän on aivan kuin pullaa! Tämä "lettu" siis oli niin paksu, että se jäi sisältä pehmeäksi, ja meni todella hyvin pullasta. Tästä tuli kyllä ihan lempparia! Niinhän ne kaikki hyvät keksinnöt saavat alkunsa, epäonnistumisesta ;)




Protskupulla

2 kananmunaa
40g kaurahiutaleita
20g Fast valkosuklaapuddingjauhetta
loraus maitoa
reilusti kardemummaa
ripaus suolaa
lisämakeutusta halutessasi (itse käytin steviasokeria)

Ripottelin valmiin luomuksen päälle vielä vähän steviasokeria ja dippailin pullapaloja omenamehulla makeutettuun luomu mansikkahilloon ;)

Mitä raaemmaksi taikina jää sisältä, sen parempi! Se on aivan kuin pullataikinaa! <3 Hih, saako pullaa nyt syödä joka päivä? Kieltämättä keksintöni jälkeen on tehnyt mieli korvata useammankin kerran tuo kyseinen ateria tällä pulla-aterialla ;) Sokerihiiri kun olen! Näissä kahdessa versiossa on siis molemmissa miltei sama kalorimäärä ja yhtäläinen makroravinnejakauma. Se siis ei ainakaan muodostu ongelmaksi ateriavalintoja tehdessä :)

Kumman sinä valitsisit? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti